Friday, February 6, 2009

Sjokkerende


Den spanske adopsjonsformidleren ADECOP la i dag ut et brev til sine colombiasøkere. I brevet ba de instendig sine søkere om informere om endrete forhold i familien, som graviditet, skilsmisse, adopsjon fra et annet land, helseproblemer med mer. I 2008 hadde de ikke mindre enn 17! slike saker som da resulterer i at barna må vente lengre på adoptivfamilie, gjerne 4-5 mnd. Og det blir selvsagt mye mer papirarbeid på ICBF. Jeg synes det er ganske sjokkerende at man ikke informerer om store livsendringer, feks. en skilsmisse. I hvert fall når man har kommet så langt at man allerede er i region. Da vet man jo at man kan få tildeling når som helst...

Mer sjokkerende er likevel det som har skjedd i Danmark. Der flere har takket nei til forespørsler, ved et tilfelle for barnet var 10 dg. eldre enn godkjenningsrammen. Helt nytt er ikke dette, men dette skjedde også i 2008. Hele 5 av totalt 18 tildelinger endte i at familien takket nei.

Jeg er glad for at vi ikke har fått høre slike ting fra Norge. Er synd når det går ut over barna og at de må vente enda lengre på foreldre.

4 comments:

 1. Hei, Camilla! Så flott blogg du har! Her finner jeg masse god informasjon. 2009 blir et spennende år. Håper tempoet i Colombia skyter fart, og at det dette året kommer mange flere barn til Norge. Selv fikk vi distrikt, Bogota, 22. des og venter på telefonen hver dag!! (Papirene våre ble sendt Colombia jan. 2006........)
  Ha en fin helg!

  ReplyDelete
 2. Tusen takk Ranveig. Kjempekoselig å høre. F

  or en spennende tid dere har. Håper telefonen ringer snart, helst på mandag!! 22 Desember, for en julegave. Fikk dere vite det før jul også?

  En super helg til dere!!

  ReplyDelete
 3. Hei, igjen Camilla! Vi fikk distrikt 22.desember. Helt overraskende pga ferieavviklingen. Den beste julegaven;-))

  ReplyDelete
 4. Det kan jeg tenke meg :o) Håper dette blir deres uke! Hvis du gir en lyd om dere får tildeling hadde det vært supert!! Alltid stas å høre gladmeldinger :o)

  ReplyDelete